the hunger games katniss everdeen jennifer lawrence

Het bekende scifi-actiedrama, waarin Jennifer Lawrence met 23 andere tieners moet vechten tot de dood (The Hunger Games), zie je vanavond om 20:30 uur op RTL7.

Article continues after the ad

The Hunger Games

Katniss woont in Panem: een land waar het regerende Capitool van haar twaalf districten eist dat zij elk jaar één jongen en één meisje aanleveren voor de Hunger Games. In het district van Katniss wordt dit besloten door middel van een loting. Katniss’ zusje Prim wordt geselecteerd. Katniss twijfelt geen moment en werpt zichzelf op als vrijwilligster in haar plaats. De deelnemers moeten in een gigantische arena strijden tot er maar eentje overblijft, terwijl de rest van Panem toekijkt. Hoe brengen Katniss en haar teamgenoot Peeta het ervan af?

Cast en recensie

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth werden door de film in één klap supersterren. Geen wonder: want hun acteerwerk brengt de film naar een hoger niveau. Maar ook namen als Woody Harrelson, Elizabeth Banks en Lenny Kravitz leveren bewonderenswaardig werk. De film is een visueel (en ontzettend spannend) spektakel, maar heeft ook een prachtige verhaallijn over de keuze tussen liefde en leven. Wij gokken dat je na The Hunger Games ook direct de vervolgen wil kijken! Veronica Superguide geeft de film vier sterren.