Het begin van de spannendste Spelen die er zijn: de allereerste Hunger Games-film is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL 8.

Article continues after the ad

The Hunger Games

Het voormalige Noord Amerika is nu het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Cast & Recensie

In het land Panem worden jaarlijks van de twaalf districten één jongen en één meisje gekozen voor de Hunger Games. Deze jongeren moeten strijden in een arena waar er maar één levend uit kan komen. Lawrence's hoofdrol is bijzonder sterk en ook de kleurrijke bijrollen mogen er zijn. Ondanks de lengte van de film vallen de slachtoffers erg snel, maar er zijn elegante oplossingen om het niet al te bloederig te maken. Helaas is men even creatief met beeld en geluid om de emoties voelbaar te maken.

The Hunger Games krijgt van Veronica Magazine vier sterren.