In de razend succesvolle komedie The Full Monty gaat een aantal werkloze Britten aan de slag als stripper. Je ziet The Full Monty vanavond om 22.00 uur op BBC One.

Article continues after the ad

The Full Monty

Nadat de Britse mijnen worden gesloten, komen talloze mijnwerkers op straat te staan. Ook Gaz en Dave moeten op zoek naar een nieuwe inkomstenbron. Het succes van The Chippendales brengt ze op het idee om zelf een groep van mannelijke strippers op te richten. Het feit dat ze niet kunnen dansen en niet bepaald afgetraind zijn, weten ze op slimme wijze te compenseren: in tegenstelling tot de concurrentie gaan zij wél helemaal uit de kleren!

Cast en recensie

The Full Monty is een van de succesvolste Britse komedies aller tijden en het is niet lastig te zien waarom. De acteurs zijn zonder uitzondering geweldig en de Britse humor zorgt voor een constante glimlach. Serieuze thema’s als werkeloosheid, voogdijproblemen en zelfmoorden geven deze komedie daarbij de nodige diepgang mee. The Full Monty werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regisseur en Beste Scenario. De Oscar voor de Beste Soundtrack werd uiteindelijk als enige verzilverd.

Veronica Magazine geeft The Full Monty vier sterren.