In The Dark Knight moet Batman het opnemen tegen zijn grootste nachtmerrie: de sadistische superschurk de Joker. Je ziet deze duistere superheldenfilm om 20.30 uur op Veronica!

Article continues after the ad

The Dark Knight

In Batman Begins zagen we hoe Bruce Wayne (Christian Bale) zijn eerste stappen zette op het superheldenpad als de mysterieuze Batman. In het tweede deel van de Dark Knight-trilogie is hij een volwaardige superheld, die de misdaad in Gotham City op effectieve wijze bestrijdt. Maar dan krijgt hij te maken met The Joker (Heath Ledger), een onberekenbare superschurk die dreigt om iedere dag iemand te vermoorden zolang Batman zich niet aangeeft bij de politie.

Cast en recensie

Net als Batman Begins is The Dark Knight een duistere superheldenfilm. Regisseur Christopher Nolan (Dunkirk) houdt de vaart er goed in en fans van de Caped Crusader worden getrakteerd op misschien wel de beste Batman-film aller tijden. Dat is vooral te danken aan Heath Ledger, die een even griezelige als geweldige Joker neerzet. Na zijn veel te vroege overlijden werd de acteur onderscheiden met een Oscar voor zijn onvergetelijke rol.

Veronica Magazine geeft The Dark Knight vijf sterren.