Halloween kan eigenlijk niet zonder. The Cabin in the Woods is een compleet gestoord, maar ontzettend slim horror-pareltje. Je ziet ‘m om 22:10 op RTL 5.

Article continues after the ad

The Cabin in the Woods

Een stel vrienden gaat een aantal dagen naar een blokhutje in het bos. De getrainde filmkijker denkt dan al te weten hoe het afloopt, want dat klinkt als het bekende horrorverhaaltje. Toch is dit andere koek. Het is moeilijk verder iets te zeggen over deze film zonder het kijkplezier te vergallen, want hoe minder je er van weet, hoe beter.

Cast & recensie

Eigenlijk zou deze recensie moeten bestaan uit twee woorden: ga kijken! Een heleboel geeky humor, een aantal slimme scenario­vondsten en een montage die het tempo er goed in houdt, maken de film een waar genot om naar te kijken. Chris Hemsworth deed The Cabin in the Woods nog vóór zijn doorbraak als Thor, maar de film lag een paar jaar op de plank. Gelukkig is-ie daar nu weg, want geloof ons: dit verblijf in het hutje op de hei wil je voor geen goud missen. Naast Hemsworth hebben ook Kristen Connolly, Jesse Williams en Richard Jenkins een rol in de film.

Veronica Magazine geeft Cabin in the Woods vijf sterren.