Twee terminaal zieke mannen ontsnappen uit het ziekenhuis en gaan op een road trip om een lijst af te strepen met dingen die ze nog gedaan willen hebben voordat ze sterven in The Bucket List. Vanavond om 20:00 op Net5.

Article continues after the ad

You only live once, so why not die with style?

Zakenman en miljardair Edward Cole (Jack Nicholson) en de eenvoudige monteur Carter Chambers (Morgan Freeman) leven in twee totaal verschillende werelden. Hun paden kruizen elkaar en ze delen samen een kamer in het ziekenhuis.

Daar ontdekken ze dat ze nog meer samen delen: de wens de kostbare tijd die hen nog rest te besteden aan dingen die ze altijd al wilden doen. Samen beginnen ze aan de reis van hun leven. Er groeit een warme vriendschap tussen hen en ze leren alles uit het leven te halen met een gezonde dosis inzicht en humor. Elk avontuur brengt hen dichter bij hun doel. Komen ze met zichzelf in het reine voordat het voorbij is?

Cast en recensie

Oudjes Freeman (een arme automonteur) en Nicholson (een rijke stinkerd) hebben kanker en na hun chemo hebben ze nog een paar maanden te leven. Ze besluiten alles uit de kast te halen en dingen te doen die ze altijd al eens hadden willen doen. Het geld van Nicholson maakt dat mogelijk. De acteurs zijn uiteraard prima, maar ook zij kunnen ons niet laten vergeten dat een groot deel van de sentimentele avonturen van de heren (de safari, de piramides, de Himalaya) uit de computer komt.

The Bucket List zie je vanavond om 20:00 op Net5.