Vijf totaal verschillende tieners moeten samen een zaterdag nablijven op school. Ze komen gezamenlijk tot nieuwe inzichten over zichzelf en hun leven. Je ziet de film vanavond om 20:30 uur op Net5.

Article continues after the ad

The Breakfast Club

Het is weekend en vijf studenten hebben de hele zaterdag straf gekregen. Onder de vijf bevindt zich een stuud, een prinses, een crimineel en een hele vreemde student. Ze hebben dus totaal niets gemeen, behalve dan dat ze allemaal de zaterdag straf hebben, een essay moeten schrijven voor de directeur en de hele dag in de bibliotheek door moeten brengen. Doordat ze allemaal totaal verschillende achtergronden hebben, zijn discussies en fricties natuurlijk onvermijdelijk.

Cast & Recensie

Schrijver en regisseur John Hughes is de koning van de tienerfilms uit de jaren '80. Zo maakte hij naast The Breakfast Club ook Sixteen Candles, Weird Science en niet te vergeten Ferris Bueller's Day Off. Als scenarist was hij betrokken bij de Home Alone-reeks. De vijf jonge hoofdrolspelers uit The Breakfast Club - Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Molly Ringwald en Ally Sheedy - duiken nog regelmatig in verschillende films op, maar zijn nooit uitgegroeid tot grote Hollywoodsterren.

De jonge acteurs spelen wel de sterren van de hemel. Hughes weet bovendien perfect het evenwicht tussen drama en humor te vinden en behandelt op meesterlijke wijze enkele problemen van het puberdom. Een film die keer op keer herbekeken kan worden.

Veronica Magazine geeft The Breakfast Club vijf sterren.