Voor een film van regisseur Steven Spielberg zijn we stiekem áltijd wel in. Vandaag komt zijn actie-animatiespektakel The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn voorbij, dat met vier sterren toch écht wel een must op je watchlist is.

Article continues after the ad

The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn

Kuifje, de gedurfde jonge reporter uit de stripboekeserie van de Vlaamse schrijver Hergé, ontdekt op een rommelmarkt een blijkbaar zeer begeerd schaalmodel van de Eenhoorn, een Frans oorlogsschip uit de 17de eeuw, en gaat op zoek naar het geheim dat hier achter zit. Zo ontmoet hij, nadat hij in de Karaboudjan belandde, voor het eerst kapitein Haddock. Ze gaan samen op zoek naar de schat van Haddocks voorvader, ridder François de Haddoque. Maar zij zijn niet de enigen die de schat willen vinden.

Recensie en cast

Met deze film bewijst Spielberg dat hij het nog niet verleerd is om goede actie te maken. Met behulp van geavanceerde ’performance capture’-techniek maakte hij een soepel lopend avontuur, dat voert van Kuifjes thuisbasis België naar volle zee, vervolgens naar de woestijn – met een sensationele achtervolging – om weer te eindigen in België. Het verhaal is een geslaagde samensmelting van drie Kuifje-boeken:  ‘De krab met de gulden scharen’, ‘Het geheim van de Eenhoorn’ en ‘De schat van Scharlaken Rackham’. Hoofdrollen zijn voor Jamie Bell, Andy Serkis en Daniel Craig.

Je ziet The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn vanavond om 21.35 uur op Eén.