Liam Neeson die zijn dochter uit de handen van een bende vrouwenhandelaars moet redden. Voor het eerst of voor de tiende keer: vanavond kijk je naar Taken!

Article continues after the ad

Taken

Wat is erger voor een vader dan machteloos via een mobiele telefoon te moeten aanhoren hoe zijn dochter wordt ontvoerd? Het is een nachtmerrie die werkelijkheid wordt voor Bryan (Liam Neeson), voormalig geheim agent in Amerikaanse dienst. Hij heeft slechts enkele uren om zijn dochter Kim (Maggie Grace) te redden uit handen van een beruchte gang die gespecialiseerd is in vrouwenhandel. Daarbij komt hij meteen voor een enorm probleem te staan: hij zit in Los Angeles, zij is net ontvoerd in Parijs.

Cast en recensie

Naast Liam Neeson en Maggie Grace speelt ook onze eigen Famke Janssen in Taken. Zij is de moeder in het gezin. Verder zie je onder anderen Jon Gries (Men in Black) en Leland Orser (Independence Day). Luc Besson van de beroemde Taxi-films is een van de schrijvers en de regie is van Pierre Morel, ook bekend van The Transporter en Before Sunset.

Uit de recensie van Veronica Magazine: "De schurken komen er binnen de kortste keren achter dat ze de verkeerde vader boos hebben gemaakt. Gelukkig voert zijn zoektocht via verschillende personen, zodat Neeson flink veel handgemeentjes heeft, waarbij hij breekt, steekt en schiet. Dat het verhaal daarmee ondergeschikt raakt aan explosies, achtervolgingen en mitrailleursalvo’s is in dit geval geen enkel bezwaar." Drie van de vijf stemmen, vanavond om 20:00 uur op Veronica!