In de tweede film met Tobey Maguire als Spider-Man gaat Peter Parker op zoek naar de juiste balans tussen zijn dubbelleven als student en als bovenmenselijke misdaadbestrijder.

Article continues after the ad

Spider-Man 2

Het leven van de legendarische superheld neemt een onverwachte wending als hij oog in oog komt te staan met zijn nieuwe tegenstander. Hij moet het opnemen tegen de briljante Otto Octavius, die gereïncarneerd is tot Doc Ock, een gevaarlijke maniak met vier grote tentakels. Hoewel Spider-Man al zijn krachten nodig heeft voor deze pittige strijd, doet hij tegelijkertijd verwoede pogingen om de liefde van zijn leven in zijn web te krijgen.

Cast en recensie

Naast Tobey Maguire als Spider-Man zien we ook Kirsten Dunst weer terugkeren als Mary Jane. Octavius wordt geweldig vormgegeven door Alfred Molina. James Franco neemt opnieuw de rol van Harry Osborn op zich, en J.K. Simmons en Rosemary Harris zijn de bekende gezichten die bij respectievelijk J. Jonah Jameson en May Parker horen.

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Het spinnenpak gaat Maguire ook steeds beter zitten, maar tegenover de verbeteringen, waaronder een spectaculaire scène met een metro, staan een paar minpuntjes. Zoals het gemak waarmee Maguire zijn pak weggooit en het dan net zo makkelijk weer aantrekt. Gelukkig keren het spektakel en de heerlijke humor telkens terug." Vier van de vijf sterren!

Je ziet Spider-Man 2 vanavond om 22:15 uur op RTL 5.