Speed Racer hield in de jaren 70 talloze Amerikaanse kinderen aan de buis gekluisterd. In 2008 maakten de makers van The Matrix een speelfilmversie van deze Japanse tekenfilmserie.

Article continues after the ad

Paplepel

Speed is een tiener die droomt van een carrière als coureur. Geen wonder, de racesport is hem met de paplepel ingegoten. Zijn ouders sleutelen aan raceauto’s en zijn oudere broer had ook een succesvolle racecarrière. Hij is echter verongelukt, maar Speed Racer wil de familienaam hoog houden met de legendarische raceauto Mach 5. Maar wanneer hij zijn familie verkiest boven een raceteam van een steenrijke industrieel, maakt hij machtige vijanden op het circuit…

Schreeuwende kleuren

De film is geregisseerd door de gezusters (toen nog gebroeders) Wachowski. Zij tekenden eerder voor de sciencefictionhit The Matrix. Ook Speed Racer is weer een visueel hoogstandje, vol flitsende actie in schreeuwende kleuren. Het is alleen jammer dat er niet zoveel aandacht is besteed aan het verhaal. Daardoor is Speed Racer helaas niet zo’n klassieker als de Japanse tekenfilmserie waarop deze film gebaseerd is.

Speed Racer is om 20.05 uur te zien op SBS 9.