De oger en zijn vrienden zijn terug om je favoriete sprookjes op de hak te nemen in Shrek 2. Je ziet dit vervolg om 20.30 uur op RTL 8.

Article continues after the ad

Shrek 2

Aan het einde van de eerste Shrek-film trad de groene titelheld in het huwelijk met zijn geliefde prinses Fiona. En ze leefden nog lang en gelukkig… maar niet heus! De vader van Fiona is namelijk niet echt gecharmeerd van zijn kersverse schoonzoon. De koning zag zijn dochter liever in het huwelijk treden met de Prins op het Witte Paard. Hij bedenkt een sluw plan om alsnog zijn zin te krijgen en Shrek moet alle zeilen bijzetten om zijn huwelijk te redden!

Cast en recensie

Na het enorme kassucces van Shrek kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Animatiestudio Dreamworks maakte opnieuw een geweldige combinatie van slimme sprookjes- en filmparodieën en onweerstaanbare onderbroekenlol. Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona) en Eddie Murphy (Donkey) krijgen deze keer gezelschap van John Cleese als de arrogante koning en Antonio Banderas als de Gelaarsde Kat. Shrek 2 kreeg een Oscar-nominatie in de categorie beste animatiefilm.

Veronica Magazine geeft Shrek 2 vier sterren.