Veteraan-rechercheur Morgan Freeman opent samen met de jonge roekeloze Brad Pitt de jacht op een duivelse seriemoordenaar.

Article continues after the ad

Zeven zonden, zeven moorden

Nog één week en dan gaat rechercheur William Somerset (Freeman) met pensioen. Maar dan duikt er een seriemoordenaar op die mensen vermoordt die zich schuldig maken aan de zeven doodzonden. Somerset onderzoekt de zaak samen met zijn opvolger, de nieuweling David Mills (Pitt). Zij raken steeds dieper verzeild in een duister en morbide spel dat de moordenaar met hen lijkt te spelen. Tot het einde toe weet hij uit handen van de politie te blijven om zich vervolgens vrijwillig bij Somerset en Mills aan te geven. Dan moet het spel ook worden afgemaakt.

Recensie

Al vanaf de waanzinnig mooie begintitels is het duidelijk dat dit een werk van topklasse is. Het verhaal, waarin rechercheur Freeman samen met de jonge roekeloze Pitt de jacht opent op een seriemoordenaar, is duidelijk ondergeschikt gemaakt aan de imposante beelden. Die visuele krachtpatserij laat een onuitwisbare indruk achter. De onderbelichte beelden schetsen een groezelige en deprimerende sfeer, ondersteund door een stemmige soundtrack. Veronica Magazine geeft de film 5 van de 5 sterren.

Se7en, de gruwelijke thriller van David Fincher, zie je vanavond om 23:25 op Eén.