Deze maand is het alweer 30 jaar geleden dat RoboCop in de bioscopen verscheen. Om dat te vieren, is deze keiharde actieklassieker vanavond te zien op Veronica!

Article continues after the ad

Cyborg

In het Detroit van de toekomst hebben de criminelen het voor het zeggen. Het bedrijf OCP claimt de oplossing te hebben: misdaadbestrijding in de vorm van robots. Wanneer agent Murphy (Peter Weller) tijdens zijn dienst wordt vermoord door een bende meedogenloze bankrovers, ziet het bedrijf zijn kans schoon. Murphy wordt omgebouwd tot RoboCop, een uiterst efficiënte politierobot zonder emoties. Maar wanneer de cyborg flashbacks krijgt uit het verleden, gaat hij op zoek naar de misdadigers die hem hebben gedood.

Satire

Met Robocop leverde Paul Verhoeven een van de populairste actiefilms van de jaren 80 af. De film is niet alleen te genieten als een snoeiharde actiefilm, maar ook als een gitzwarte satire op de Amerikaanse samenleving, waar geld, seks en geweld het hoogste goed zijn. Voeg daarbij het iconische robotdesign van Rob Bottin en je hebt een actiespektakel dat 30 jaar later nog steeds staat als een huis!

RoboCop is om 22.40 uur te zien op Veronica.