Vin Diesel kruipt voor de derde keer in de huid van de zwijgzame sciencefictionheld Riddick. Je ziet Riddick vanavond om 20.35 uur op Veronica.

Article continues after the ad

Riddick

In The Chronicles of Riddick zagen we hoe Riddick het vertrouwen won van de Necromongers, een volk van agressieve strijders. Dat vertrouwen is echter van korte duur, want Riddick wordt verraden en voor dood achtergelaten op een planeet die bevolkt wordt door bloeddorstige aliens. Riddick weet een noodsignaal uit te zenden en krijgt al snel bezoek. Helaas is dat geen reddingsteam, maar een bende huurlingen die het hebben voorzien op de premie die op Riddicks glanzende hoofd staat!

Cast en crew

Riddick is een lekker duistere sciencefictionfilm, die qua toon dichter ligt bij Pitch Black dan van de kitscherige space opera The Chronicles of Riddick. Vin Diesel schittert weer als de zwijgzame titelheld, een rol die de acteur op het gespierde lijf geschreven is. In de bijrollen herkennen we andere stoere macho-acteurs als Dave Bautista (Guardians of the Galaxy), Bokeem Woodbine (Spider-Man: Homecoming) en Karl Urban (Dredd).

Veronica Magazine geeft Riddick drie sterren.