De klassieker Pretty Woman heeft eigenlijk geen verkooppraatje nodig. Julia Roberts, Richard Gere, (ogenschijnlijk) onmogelijke liefde... kortom: het ultieme sprookje uit de jaren '90. Je ziet 'm vanavond om 20.00 uur op Net5.

Article continues after the ad

Pretty Woman

De rijke zakenman Edward neemt tijdens zijn verblijf in Los Angeles het hoertje Vivian mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij besluit haar voor langer in te huren. Edward leert van Vivian hoe hij moet genieten en Vivian leert hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen twee tegenpolen lijkt haast onmogelijk.

Cast & Recensie

Pretty Woman is een geslaagde film, die op ironische wijze verwijst naar Assepoester. De keiharde zakenman Richard Gere huurt de sympathieke prostituee Julia Roberts als gezelschapsdame. Alle romantische clichés worden uit de kast getrokken, maar dat resulteert in luchtig amusement, heerlijk om te zien. De film bewijst dat er in Hollywood nog steeds echte sprookjes geproduceerd kunnen worden. Gere is in topvorm, maar vooral Roberts schittert in haar grote commerciële doorbraak.