Om van te smullen: in de romantische komedie Pretty Woman zet de lieftallige escort girl Julia Roberts het leven van multimiljonair Richard Gere op zijn kop.

Article continues after the ad

Onmogelijke liefde

In de film neemt de rijke zakenman Edward tijdens zijn verblijf in Los Angeles het hoertje Vivian mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij besluit haar voor langer in te huren. Edward leert van Vivian hoe hij moet genieten en Vivian leert hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen twee tegenpolen lijkt haast onmogelijk.

Hollywoodster

Pretty Woman betekende de doorbraak van de pas 23-jarige Julia Roberts in Hollywood. Ze werd meteen genomineerd voor een Oscar voor haar rol als Vivian. En wist je dat de iconische scène waarin Gere de juwelendoos dichtklapt op Roberts vingers compleet geïmproviseerd is?

Recensie

Geslaagde film, die op ironische wijze verwijst naar Assepoester. De keiharde zakenman Gere huurt de sympathieke prostituee Roberts als gezelschapsdame. Alle romantische clichés worden uit de kast getrokken, maar dat resulteert in luchtig amusement, heerlijk om te zien. De film bewijst dat er in Hollywood nog steeds echte sprookjes geproduceerd kunnen worden. Gere is in topvorm, maar vooral Roberts schittert in haar grote commerciële doorbraak. 

Pretty Woman zie je vanavond om 20:30 op Net 5.