Laat het maar aan Disney over om een romantisch verhaal te maken van de Britse kolonisatie van Noord-Amerika en de lokale bevolking die ze daar aantroffen.

Article continues after the ad

Pocahontas

De komst van een mysterieus schip vol Engelse kolonisten trekt de aandacht van Pocahontas, een beeldschone Indiaanse prinses, en haar volk. Pocahontas maakt kennis met een blanke man, terwijl haar stam een hekel aan vreemden heeft. Er bloeit iets op tussen de twee. Wanneer ze samen gezien worden, is dit het begin van diverse problemen. Met behulp van de wijze sprekende boom Grootmoeder Wilg leert Pocahontas naar haar hart te luisteren en de 'kleuren van de wind' te volgen naar haar ware bestemming.

Cast en recensie

Bekende stemmen in Pocahontas zijn die van Mel Gibson (John Smith), Christian Bale (Thomas) en Billy Connolly (Ben). Pocahontas wordt gespeeld door Irene Bedard, die vooral om deze rol bekend staat, maar ook in The Tree of Life speelde. Pocahontas won twee Oscars: voor Beste Muziek en Beste Lied (Colors of the Wind).

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Disney permitteert zich grote historische vrijheden, met als doel het verhaal toch vooral lief en aardig te houden, en ook de liedjes blijven niet lang hangen. Gelukkig zorgen een wasbeertje en een kolibri voor de broodnodige humor." Drie van de vijf sterren, om 20:25 uur op SBS9!