In deze derde 'Pirates' zeilen kapitein Barbossa, Will Turner en Elizabeth Swann naar het einde van de wereld om Jack Sparrow terug te halen. Deze avonturenfilm zie je vanavond om 20:30 op Veronica.

Article continues after the ad

Het verhaal

Het zijn donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd. Onze helden besluiten samen naar het einde van de wereld te reizen om Kapitein Jack Sparrow te zoeken. Maar om daar te komen moeten ze eerst langs piraat Kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore. Daar moeten ze proberen zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, zodat ze naar het einde van de wereld af kunnen reizen. Wanneer Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben. Toch stemt hij in om te helpen en vaart met succes The Black Pearl uit het Land van de Doden. Maar eenmaal onderweg stapelt het verraad zich op en wordt het duidelijk dat Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng en Barbossa allemaal hun eigen plannen hebben en dat niemand te vertrouwen is. Toch moet iedere partij kiezen en een definitieve alliantie vormen voor één laatste slag. Zou dit het einde betekenen van de vrijheid op de zeven zeeën voor de piraten?

Cast en Recensie

Na de overvolle tweede Pirates-film waren we voor dit derde deel op het ergste voorbereid. De lengte beloofde al weinig goeds, maar de tijd gaat vrij vlot voorbij. Op een paar scènes na, waarin Depp tientallen Jack Sparrows speelt, houdt regisseur Verbinski redelijk maat. Dat kun je niet zeggen van het aantal wendingen door gelegenheids-coalities, list, bedrog en verraad. Voordeel is dat er altijd wel iets gebeurt, zodat de film redelijk onderhoudend blijft. Naast Johnny Depp zien we Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush en nog vele anderen.