Een film nodig die je van een grijze donderdagavond naar een compleet andere, magische wereld transporteert? Geregeld! Je ziet Oz The Great And Powerful om 20:30 uur op Net 5.

Article continues after the ad

Oz The Great and Powerful

Vreemde tovenaar Oscar Diggs wordt vanuit Kansas naar het magistrale Land van Oz gebracht. Hij denkt de jackpot gewonnen te hebben: roem en fortuin in overvloed voor de vreemde vogel! Maar dan ontmoet hij drie heksen, die niet zo overtuigd zijn van Oscar’s toverkunsten. Wanneer het Land van Oz en al haar inwoners onder een kwaadaardige dreiging komen te staan, biedt zich een uitgelezen kans voor Oscar om zich te bewijzen. Met magie, illusie en creativiteit weet hij zichzelf niet alleen in de grote, krachtige tovenaar van Oz te veranderen, maar ook in een beter mens.

Cast en recensie

Dankzij regisseur Sam Raimi wordt je direct in de wondere wereld van Oz gezogen. De betoverend vormgegeven film wordt naar een hoger niveau getild door de cast. James Franco, als gekke tovenaar, met Mila Kunis, Rachel Weisz en Michelle Williams als heksen. Veronica Magazine geeft deze film een ruime vier sterren!