Louis Bloom ontdekt dat hij geld kan verdienen met nieuwsbeelden van plaatsen delict. Door het succes ontwikkelt hij al snel een zéér ongezonde obsessie. Nightcrawler zie je straks, om 20:30 uur, op Veronica.

Article continues after the ad

Nightcrawler

Tijdens één van zijn nachtelijke uitstapjes ontmoet Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) een stel persmuskieten. Geïnspireerd koopt hij een camera en politiescanner, om de nasleep van ongevallen en misdaden te filmen. Hoe spectaculairder (of bloediger) de beelden, hoe beter; al snel besluit Lou de waarheid een handje te ‘helpen’.

Cast & Recensie

Gyllenhaal toont in Nightcrawler wat voor veelzijdig acteur hij is. Vermagerd, met holle ogen, scharrelt hij ‘s nachts door de straten, op zoek naar nieuwsbeelden. Televisieproducente Nina (Rene Russo) biedt Bloom de kans om misdaadjournalist te worden, maar de concurrentie is moordend. Reporter Joe Loder (Bill Paxton) heeft door zijn ervaring, en contacten bij de politie, een straatlengte voorsprong. Bloom ziet zich gedwongen om de grenzen van het toelaatbare op te zoeken.

Veronica Magazine geeft Nightcrawler vier sterren.