Zin in een opmerkelijke documentaire? Met My Silicone Love zit je hartstikke goed. Je ziet 'm om 23:30 uur op NPO 3.

Article continues after the ad

My Silicone Love

De 53-jarige Everard heeft een relatie met maar liefst dertien levensechte poppen. Hij praat met ze, kleedt ze aan, heeft seks met ze en houdt van ze alsof het echte mensen zijn. Is hij gelukkig op deze manier of is hij eigenlijk op zoek naar een echte vrouw? My Silicone Love zet de alledaagsheid van zijn bestaan tegenover de fantasiewereld waarin de poppen tot leven komen.

Afstudeerproject

My Silicone Love is geregisseerd door Sophie Dros, die de film maakte als afstudeerproject voor de Filmacademie. De docu werd goed ontvangen en kreeg een plekje op het IDFA - het International Documentary Film Festival Amsterdam. 

Spiegel voorhouden

We komen in de docu onder andere te weten waarom Everard kiest voor een leven met poppen en niet voor een echte relatie. In de film probeert-ie met echte vrouwen te daten, maar dat is niet altijd even makkelijk. Toch is dit geen ‘aapjes kijken’, want met haar film probeert Sophie “de kijker uit te nodigen om zich te identificeren met iemand waarvan ze in eerste instantie zouden denken niets gemeen te hebben”.