Sequels zijn vaak niet het beste idee. Dat bleek ook het geval met Men in Black 2, een slap aftreksel van het succesvolle eerste deel. Tóch kwam er een derde film, die verrassend genoeg alle verwachtingen overtrof. Je ziet dit derde deel vanavond om 20.00 uur op RTL5.

Article continues after the ad

Men in Black 3

Agent J heeft in zijn vijftien jaar bij Men in Black veel gezien, maar niks, zelfs geen aliens, verbaast hem zoveel als zijn ironische, terughoudende partner. Toch, als het leven van agent K en de toekomst van de planeet in gevaar zijn, reist Agent J terug in de tijd om dingen recht te zetten. J ontdekt dat er geheimen in het universum zijn die K hem nooit heeft verteld – geheimen die zichzelf onthullen wanneer hij samenwerkt met de jonge K om zijn partner, Men in Black én de toekomst van de mensen te redden.

Cast en recensie

Er moet heel wat aan de hand zijn, willen ze in Hollywood een succesvolle filmserie lam leggen. De verklaringen waarom de periode tussen Men in Black deel 2 en 3 uitgroeide tot tien jaar, lopen uiteen. Maar wij hebben het idee dat na die slappe tweede film het creatieve zwarte gat zo immens was, dat er even de tijd genomen moest worden om de reeks weer de lucht in te krijgen. En dat is uitstekend gelukt! De film laat zien hoe agenten J (Will Smith) en K (Tommy Lee Jones) nog altijd druk zijn met het opsporen van buitenaards tuig dat in het diepste geheim op aarde leeft. 

Als een van die schurken terug reist in de tijd om K van kant te maken, gaat J achter hem aan om dat plan te dwarsbomen. Zo belanden we in 1969, de tijd van Andy Warhol en de maanlanding. Die sprong in de tijd blijkt een gouden greep. Het geeft regisseur Barry Sonnenfeld de kans om allerlei historische gebeurtenissen met veel humor in een nieuw licht te plaatsen, maar ook om Smith te koppelen aan de jonge versie van agent K. Daar komt Josh Brolin in het spel, die een kostelijke imitatie van Jones laat zien. Ook pieft hij de chemie tussen de twee personages op, die de eerste film zo enorm leuk maakte.