In Man of Steel bewijst Superman dat hij nog steeds een superheld is om rekening mee te houden. Je ziet Man of Steel om 20.30 uur op Veronica.

Article continues after the ad

Man of Steel

Man of Steel vertelt het oorsprongsverhaal van Superman, de grootvader van alle superhelden. Als Krypton, de planeet van Kal-El wordt vernietigd, kunnen zijn ouders hem net op tijd redden door hem af te vuren in een ruimtecapsule. Deze capsule landt op aarde en wordt gevonden door een echtpaar dat zich over de vondeling ontfermt. Als Kal-El ouder wordt, ontdekt hij dat hij bijzondere superkrachten heeft. Helaas heeft hij die hard nodig wanneer Zod, een machtswellustige generaal die de vernietiging van Krypton ook heeft overleefd, naar de aarde komt.

Cast en recensie

Het verhaal van Superman mag inmiddels bij iedereen bekend zijn, regisseur Zack Snyder (300, Watchmen) weet er toch zijn eigen draai aan te geven. Zijn bombastische stijl past prima bij de klassieke superheld. Zeker in de laatste confrontatie tussen Superman en Zod gaan alle remmen los. Henry Cavill zou de Man van Staal nog twee keer spelen in Batman v Superman: Dawn of Justice en het deze week te verschijnen Justice League. Voeg daarbij prima bijrollen van Michael Shannon als Zod en Amy Adams als Lois Lane, en je hebt een superheldenfilm die even vermakelijk als spectaculair is.

Veronica Magazine geeft Man of Steel vijf sterren.