Het is nog maar een paar maanden geleden dat Roger Moore op 89-jarige leeftijd kwam te overlijden, dus vergeten zijn we hem zeker niet. Als dat ooit al zou gebeuren. Vanavond is hij om 20:30 uur bij RTL 7 te zien met zijn eerste vertolking van James Bond in Live and Let Die.

Article continues after the ad

Live and Let Die

De bewoners van een Caribisch eiland weten niet dat de diplomaat Kananga een grote crimineel is. Hij is van plan om de VS te overspoelen met gratis heroïne, zodat het gemakkelijk wordt om de macht over te nemen van deze tot junkies gereduceerde Amerikanen. James Bond krijgt de opdracht om Kananga tegen te houden.

Cast & Recensie

Moore debuteert als Ian Fleming-creatie James Bond, en doorspekt het verhaal met humor en zelfspot. 007 vindt een waardige tegenstander in voodoo-schurk Kotto, die het drugsmonopolie van Amerika in handen wil krijgen. Bond wordt bijgestaan door de mooie tarot-waarzegster Seymour. De prachtige Caribische locaties vormen het decor waarin de spectaculaire stunts en achtervolgingen plaatsvinden. Eén van de kleurrijkste en opwindendste Bond-films. 

Veronica Magazine geeft Live and Let Die vier sterren.