Lethal Weapon, wie kent hem niet? De 80’s klassieker vol vaart, humor en bovenal explosieve actie is vanavond te zien op Veronica!

Article continues after the ad

Tegenpolen

In 1987 leverde Richard Donner met Lethal Weapon de ultieme buddy-actiefilm af. Twee agenten die elkaars tegenpolen zijn, de losgeslagen Riggs (Mel Gibson) en de brave huisvader Murtaugh (Danny Glover), blijken samen een geweldig team te vormen. In hun eerste zaak moeten ze het opnemen tegen The General, een meedogenloze drugsbaron. Maar het roekeloze gedrag van Riggs is minstens zo gevaarlijk als de zwaarbewapende huurmoordenaars van hun tegenstander!

Gouden formule

De combinatie van de overmoedige Gibson en de ingetogen Glover bleek een gouden formule. Voeg hierbij de vlotte dialogen, het hoge tempo en natuurlijk een paar geweldige actiescènes, en een  succesvolle filmserie was geboren. Na het succes van het eerste deel zouden Gibson en Glover nog driemaal in de huid kruipen van Riggs en Murtaugh. In 2016 verscheen een televisieserie gebaseerd op de hitfilm, met Damon Wayans (The Last Boyscout) en Clayne Crawford (CSI: Crime Scene Investigation) in de rollen van het bekvechtende politieduo.

Lethal Weapon is om 20.00 te zien op Veronica.