Gerard Butler en Jamie Foxx spelen de hoofdrollen in de spannende actie-thriller Law Abiding Citizen. Je ziet de film vanavond om 22:45 RTL7.

Article continues after the ad

Law Abiding Citizen

Wat als je gezin gruwelijk is afgeslacht maar de dader ermee weg komt? Vanaf het moment dat Clyde Shelton (Gerard Butler) snapt dat openbaar aanklager Nick Rice (Jamie Foxx) een akkoord heeft gesloten met de hoofdverdachte, zint Clyde op wraak. Eerst op de dader, maar daarna keert hij zich meedogenloos tegen het rechtssysteem dat dit onrecht mogelijk maakte. Clyde Shelton is een wrak na de brute inbraak in zijn huis die hij als enige overleeft. Al zijn woede en frustratie komen pas naar buiten als de dader door een juridische deal niet de straf krijgt die hij verdient. Tien jaar later neemt Clyde het recht alsnog in eigen hand en belandt hij in de cel. Tot verbijstering van aanklager Nick begint de wraak van Clyde dan pas echt, want in hoog tempo worden aanslagen gepleegd op advocaten en rechters die destijds bij de zaak betrokken waren. En stuk voor stuk worden ze opgeëist door Clyde. Opgesloten in zijn cel.

Recensie

De gezagsgetrouwe burger die zich tegen het falende rechtssysteem keert en op wraak zint: we hebben het allemaal al eens eerder gezien. De leuke twist is dat Butler al snel achter slot en grendel zit, terwijl zijn bikkelharde afstraffingen gewoon doorgaan. En niet alleen dat: hij kondigt ze vaak nog doodleuk aan ook. Uit deze bizarre situatie knijpt de film behoorlijk wat spanning en mysterie.