De misdaadopleiding van "acteur" Harry wordt ineens wel érg levensecht als hij en privédetective Gay in een moordzaak verwikkeld raken.

Article continues after the ad

Kiss Kiss Bang Bang

Kruimeldief Harry Lockhart (Downey) doet zich voor als acteur en is naar LA gevlucht voor een onwaarschijnlijke auditie; een rol in een misdaadfilm. Ter voorbereiding op zijn rol moet hij samenwerken met privédetective Gay Perry (Kilmer) en zijn onbereikbare schoolliefde Harmony. De rollen van de spelers worden levensecht als zij tegen wil en dank midden in een moordonderzoek belanden.

Cast en recensie

Harry's schoolliefde Harmony wordt gespeeld door Michelle Monaghan. Verder zullen de gezichten van Corbin Bernsen en Larry Miller je waarschijnlijk bekend voorkomen. Dankzij de scherpe grappen groeide deze eigenzinnige kruising tussen detectivethriller en buddymovie uit tot lieveling van de filmpers. Dat de wisselwerking tussen Downey en Kilmer zo goed uitpakt, is niet alleen aan de acteurs te danken, maar ook aan de klinkende dialogen. Van Veronica Magazine kreeg de film vier van de vijf sterren.

Je ziet Kiss Kiss Bang Bang vanavond om 20:00 uur op Veronica.