King Kong, wie kent 'm niet? In 2005 maakte Peter Jackson een remake die niet onderdeed voor het origineel. Je 'm straks om 20:30 uur op SBS6!

Article continues after the ad

King Kong

In 1933 zit actrice Ann Darrow zonder werk en filmregisseur Carl Denham zonder hoofdrolspeelster. Eigenlijk wil Ann niet werken voor Carl, die ook nog eens de boel lijkt te belazeren. Ze verandert van gedachten als ze ontdekt dat het scenario voor zijn film wordt geschreven door de toneelschrijver Jack Driscoll. Zo zezegd, zo gedaan en ze vertrekken aan boord van een nogal mottig vrachtschip, op weg naar een onbekend eiland waar Denham zijn film wil opnemen. Wat ze daar aantreffen is op z'n zachtst gezegd ongelofelijk. 

Cast & recensie

Jackson liet z’n liefde voor het klassieke filmmonster de vrije loop. Doormiddel van motion capture maakte hij van de eenzame Kong een even gevaarlijk als ontroerend personage. Zijn genegenheid voor de onschuldige Ann Darrow is bijna tastbaar. De film duurt lang, maar indrukwekkend is het wel. Darrow wordt gespeeld door Naomi Watts, Kong door Andy Serkis, Jack Black is Carl Denham en Adrien Brody is Jack Driscoll.

Veronica Magazine geeft King Kong vier sterren.