De dooddoener ‘het is maar een spelletje’ gaat niet op voor het levensgevaarlijke bordspel Jumanji. Je ziet deze vermakelijke avonturenfilm om 20.30 uur op RTL 8.

Article continues after the ad

Jumanji

Jumanji is een bizar bordspel dat mysterieuze krachten bezit. Het spel vormt namelijk een portaal naar de jungle. En gevaarlijke dieren zoals leeuwen, neushoorns en krokodillen worden gratis meegeleverd! Per toeval stuiten Judy en Peter op het spel, maar het gaat al snel mis. Ze bevrijden Alan, een speler die 26 jaar geleden het spel is ingezogen. Door Alans verdwijning is zijn vader aan lager wal geraakt en het stadje waar hij woonde in verval geraakt. De enige manier om dit terug te draaien, is door Jumanji uit te spelen tot de laatste worp.  

Cast en recensie

Het malle verhaaltje is vooral een excuus om lekker los te gaan met de speciale effecten. De scènes waarin de spelers worden belaagd door wilde dieren en andere gevaren volgen elkaar dan ook in rap tempo op. Voeg daarbij een sympathieke cast met een jonge Kirsten Dunst en Robin Williams als de komische noot, en je hebt een vlotte avonturenfilm die vooral bij jeugdige kijkers in de smaak zal vallen. Eind dit jaar verschijnt er een vervolg met Dwayne Johnson en Kevin Hart, getiteld Jumanji: Welcome to the Jungle.

Veronica Magazine geeft Jumanji drie sterren.