In Indiana Jones and the Temple of Doom keert Harrison Ford terug als avontuurlijke archeoloog. Je ziet deze vlotte actiefilm om 20.30 uur op Veronica!

Article continues after the ad

Indiana Jones and the Temple of Doom

In Indiana Jones and the Temple of Doom belandt de titelheld (Harrison Ford) samen met zijn sidekick Short Round en de nachtclubzangeres Willie in een dorpje in India. De wanhopige dorpelingen leggen uit dat hun kinderen zijn ontvoerd. In hun zoektocht naar de kinderen stuit het drietal op de Thuggee, een mysterieuze sekte die zich bezighoudt met mensenoffers. In de tempel van de sekte komt het tot de ultieme confrontatie!

Cast en recensie

Indiana Jones and the Temple of Doom is een stuk duisterder dan zijn voorganger Raiders of the Lost Ark. Vooral de bloeddorstige rituelen van de sekte zorgen voor een paar naargeestige momenten. Gelukkig zijn verder alle vertrouwde ingrediënten van de serie weer aanwezig: spectaculaire stunts, adembenemende achtervolgingen en ongelooflijke ontsnappingen. De film won dan ook een Oscar voor beste speciale effecten. Ook de opzwepende soundtrack werd genomineerd voor een beeldje!

Veronica Magazine geeft Indiana Jones and the Temple of Doom vier sterren.