Ron Perlman is Hellboy, een demoon die geboren is in de vlammen van de hel maar de wereld behoedt tegen boosaardige krachten.

More content below the advertising

Duivelse beschermer

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog proberen de Nazi's door middel van zwarte magie hun aflopende zaak te redden. De Geallieerden vallen het kamp binnen waar de ceremonie plaats vindt, maar dan is Hellboy al een feit! Hellboy (Ron Perlman) sluit zich aan bij de Geallieerden en groeit op tot een volwassen man, die zich uitsluitend richt op het goede in plaats van het kwade. Toch blijft de donkere kant vurig aan hem trekken.

Van de maker van Pan’s Labyrinth

De film is gebaseerd op het gelijknamige personage van Dark Horse Comics. De regie ligt in de handen van Guillermo del Toro, bekend van de fantastische film Pan’s Labyrinth. Naast Perlman zijn ook John Hurt (Alien), Selma Blair (Cruel Intentions) en Rupert Evans (Agora) van de partij.

Recensie

Met zijn rode huid, horens en rechtervuist van steen ziet Hellboy er niet uit als een doordeweekse superheld. En juist dat maakt deze stripverfilming zo bijzonder; een held die worstelt met zijn vijanden en met zijn eigen onzekerheid. Ooit werd hij door de nazi’s uit de hel getoverd, maar nu vecht hij voor een geheime dienst die boven-natuurlijk gespuis aanpakt. Een prachtige, fantasierijke film.

Hellboy zie je vanavond om 20:30 op RTL 7.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.