Als een oude wapenstilstand tussen de mensheid en het onzichtbare magische rijk wordt geschonden, dreigt de hel op aarde uit te breken.

Article continues after the ad

Hellboy II: The Golden Army

Een meedogenloze leider van zowel de wereld boven als beneden trotseert zijn afkomst en wekt een onstuitbaar leger wezens tot leven. De moedigste en hardste superheld van de wereld moet het opnemen tegen deze genadeloze dictator en zijn brute rovers. Ja, hij is gewelddadig. Ja, hij heeft ook horens. En ja, hij wordt soms verkeerd begrepen. Maar als er een klus geklaard moet worden, moet je wel bij Hellboy (Ron Perlman) zijn.

Cast en recensie

Naast Ron Pearlman schitteren ook Selma Blair, Jeffrey Tambor en Seth MacFarlane (stem) in deze vervolgfilm. Volgens onze eerdere recensie is The Golden Army zelfs beter dan het origineel: Hellboy uit 2004 was een vermakelijke film, maar het vervolg is duidelijk een stapje omhoog. Hoewel de bijfiguren genoeg aandacht krijgen en zeer interessant zijn, is de focus dit keer vooral op Hellboy zelf, en dat is een royale verbetering. Perlman speelt het personage met precies de juiste dosis zelfspot en daadkracht. De rebellerende elfenprins Goss wekt een leger dat de mensheid moet vernietigen. De visuele flair is adembenemend.

Hellboy II: The Golden Army is vanaf 23:05 uur op Veronica te zien.