Zin om je een avondje helemaal te verliezen in de wereld van Harry Potter? Met The Goblet of Fire zit je goed. Je ziet ‘m vanavond om 20:30 uur op SBS 6.

Article continues after the ad

Harry Potter and the Goblet of Fire

We beginnen ons af te vragen waar Harry de tijd vandaan haalt om huiswerk te maken. Die knul heeft het veel te druk met het omzeilen van Voldemorts dodelijke plannen. Dit keer wordt de jonge tovenaar gedwongen mee te doen aan het legendarische Tri Wizard Tournament. Om zichzelf te redden moet hij drie moeilijke opdrachten voltooien.

Recensie & cast

De verschillende rondes van het tovertoernooi zorgen voor drie scènes waarmee regisseur Newell lekker uitpakt. Het ziet er weer prachtig uit en het verhaal voltrekt zich als een spannende thriller, waarin de duistere lijn wordt voortgezet. Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint hebben (zoals gewoonlijk) de hoofdrol. Ook Michael Gambon, Alan Rickman, Tom Felton en Maggie Smith keren terug. Nieuwkomers zijn Robert Pattinson als Cedric Diggory, Brendan Gleeson als Alastor ‘MadEye’ Moody en David Tennant als Barty Crouch Junior.

Veronica Magazine geeft Harry Potter and the Goblet of Fire vier sterren.