Hans en Grietje zijn in de film Hansel and Gretel: Witch Hunters een stuk ouder en ze zinnen op wraak. Een sprookje die niet geschikt is voor kinderoogjes! Je ziet ‘m vanavond om 22:35 uur op Net5.

Article continues after the ad

Hans en Grietje

Vijftien jaar na de maar al te bekende nachtmerrie in het snoephuisje, is de tweeling Hans en Grietje een stuk ouder en gevaarlijker. Het duo is nu gespecialiseerd in heksenjagen en ze laten zich daarbij door niets en niemand tegenhouden. Hun strijd tegen heksen wordt echter in gevaar gebracht wanneer ze oog in oog komen te staan met de ultieme heks (gespeeld door Famke Janssen!) die in de tegenaanval gaat. 

Cast en recensie

Veel mensen weten wel dat sprookjes oorspronkelijk een stuk gruwelijker zijn dan Disney ons doet geloven, maar Hansel and Gretel: Witch Hunters gaat een stapje verder. Jeremy Renner en Gemma Arterton winden er geen doekjes om en jagen op heksen op een manier die absoluut niet geschikt is voor alle leeftijden (lees: bloedbaden en geplette hoofden). Ook überheks Famke Janssen houdt zich niet in haar deze macabere rol. Veronica Magazine geeft deze film 3 sterren.