In Guardians of the Galaxy maken we kennis met het mafste superteam uit het Marvel-universum. Je ziet deze prettig gestoorde superheldenfilm om 20.30 uur op Veronica.

Article continues after the ad

Guardians of the Galaxy

In Guardians of the Galaxy krijgt Star-Lord (Chris Pratt) een stel ruimtepiraten en intergalactische huurmoordenaars achter zich aan nadat hij in het bezit is gekomen van een mysterieuze bol. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: tijdens zijn avonturen ontmoet hij de premiejagers Rocket Raccoon (Bradley Cooper) en Groot (Vin Diesel), de dommekracht Drax the Destroyer (Dave Bautista) en de wraakzuchtige Gamora (Zoe Saldana). Al snel vormen ze een onwaarschijnlijk superheldenteam. Samen moeten ze het opnemen tegen superschurk Ronan, die zo zijn eigen plannen heeft met de buit.

Recensie

Marvel nam een flinke gok door een film te maken over een superheldenteam dat qua naamsbekendheid niet in de schaduw kan staan van X-Men en The Avengers. Maar die gok betaalde zich dubbel en dwars uit! Onder de spectaculaire speciale effecten zit namelijk een lekker ouderwetse avonturenfilm met een groot hart. En misschien wel een nog groter gevoel voor humor! Voeg daarbij een absolute topcast en een swingende soundtrack, en je hebt een van de beste Marvel-films aller tijden. Dit jaar verscheen een vervolg dat minstens zo grappig was als zijn voorganger!

Veronica Magazine geeft Guardians of the Galaxy vier sterren.