Clint Eastwood als knorrige, racistische veteraan die zijn Aziatische buurjongen onder zijn hoede neemt en een lesje probeert te leren. Klinkt simpel, maar er zit veel meer achter. Gran Torino zie je om 20:00 uur op Veronica.

Article continues after the ad

Gran Torino

Het leven van de gepensioneerde monteur Walt Kowalski bestaat uit doe-het-zelven, bier drinken en de maandelijkse knipbeurt bij de kapper. Hij is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog die zijn geweer in de aanslag houdt. Behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten. Wanneer Walt nieuwe buren uit Hmong krijgt, is het gedaan met de rust. Walt heeft het namelijk niet zo op buitenlanders. Als ’s nachts zijn Gran Torino bijna wordt gestolen door zijn buurjongetje, komt er een serie gebeurtenissen in het leven van Walt op gang, die alles voor goed zullen veranderen. 

Recensie

Grommend en zuchtend als een Dirty Harry op leeftijd slaat Korea-veteraan Eastwood zijn Aziatische buren gade in de vergane glorie van zijn buitenwijk. Maar als hij buurmeisje Her van een stel aanranders redt en met haar en haar familie kennismaakt, begint zijn ijzeren pantser van vooroordelen scheurtjes te vertonen. Het sterkste aan het zoveelste juweeltje van regisseur Eastwood is dat de machoheld niet onfeilbaar is, maar een paar grove inschattingsfouten maakt. Veronica Magazine geeft Gran Torino vier sterren. 

Gran Torino zie je vanavond om 20:00 op Veronica.