Misschien geen Oscar-waardige film, maar zéker eentje die heerlijk wegkijkt op de zondagavond. En zeg nu zelf: anderhalf uur met Jamie Dornan doorbrengen is ook geen straf! Je ziet Flying Home vanavond om 20:25 op één.

Article continues after the ad

Flying Home

Colin (Jamie Dornan) is een jonge, succesvolle Amerikaanse zakenman. Om een zakendeal met een sjeik rond te krijgen, moet hij een gek plannetje uitvoeren. De sjeik is een verwoed duivenliefhebber die al lange tijd een bepaalde kampioensduif uit Vlaanderen wil kopen. De eigenaar, Jos Pauwels, weigert echter elk geboden bedrag voor zijn geliefde duif. Colin belooft de sjeik dat hij de Vlaming tot andere gedachten zal brengen. Hij doet zich voor als een leraar uit New York die op zoek is naar het oorlogsgraf van zijn overgrootvader. Eenmaal in België loopt zijn plannetje niet volledig volgens plan… 

Cast & recensie

Het verhaal is zeer origineel! Echter heeft regisseur Dominique Deduddere misschien iets teveel naar zijn Amerikaanse voorbeelden gekeken. Het was wellicht beter geweest als de film een compleet eigen karakter had kunnen opbouwen, los van Amerikaans filmgeweld. Dat doet echter niet af aan het warme gevoel wat je aan deze film overhoudt. Ook is het leuk om Jamie Dornan vóór zijn 50 Shades-tijd te zien. Maar wordt hij eigenlijk niet een beetje weggespeeld door het Belgische acteertalent om hem heen? Veronica Magazine geeft Flying Home 3 sterren.