In Fight Club richten Edward Norton als kantoorklerk en Brad Pitt als anarchistische zeepmaker een dubieuze vechtclub op. Je ziet deze topfilm om 22.35 uur op Canvas!

Article continues after the ad

Fight Club

Afgestompte yup Jack (Edward Norton) ontmoet Tyler Durden (Brad Pitt), een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Tyler gelooft dat zelfverbetering voor de zwakken is. Het is zelfvernieling dat het leven meer waarde geeft. Samen met Tyler organiseert Jack de ultieme vorm van (ont)spanning: Fight Clubs, waar mannen het beest in zichzelf loslaten in blote vuistgevechten. Het bevrijdende effect op de mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

Cast & recensie

Brad Pitt en Edward Norton acteren de sterren van de hemel in deze ultieme jaren 90-klassieker vol pikzwarte satire. Helena Bonham Carter speelt de rol van de sexy maar volkomen verknipte vriendin die tussen hen in komt te staan. 

Fight Club zit zo vernuftig in elkaar, dat je ‘m minstens twee keer moet zien. Veronica Magazine beschrijft ‘m als een ‘ultracynische comedy’ en geeft de film dan ook vijf sterren.