Vanavond kun je onder meer op de bank ploffen voor de films Happy Feet 2, de Bond-film The World Is Not Enough of Taking Lives, met Angelina Jolie. Maar voor wie zin heeft in een avondje bovennatuurlijke spanning, raden we de thriller Fallen aan, om 22.05 uur te zien op Veronica.

Article continues after the ad

Fallen

Politieman John Hobbes heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie in de gaskamer. Als opeens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten dat Reese tijdens zijn executie floot, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die bezeten is door Reese, moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan.

Recensie & cast

Voor een bovennatuurlijke thriller over demonen is Fallen een erg intelligent en subtiel werkje. In plaats van patserige special effects kiest regisseur Hoblit liever voor suggestie en concentreert hij zich vooral op de sfeer. Dat levert een aantal sterke kippenvelscènes op, waaronder een onvergetelijke tikkertjevariant. Met hoofdrollen voor Denzel Washington, John Goodman, Donald Sutherland en James Gandolfini.