Deze vrolijke animatiefilm, van de makers van Despicable Me, gaat over The Lorax die uit naam van de bomen spreekt en het opneemt tegen de gierige schurk Once-Ier.

Article continues after the ad

Plastic bomen

Misschien is het ook wel ónze toekomst: The Lorax speelt zich af in een wereld waarin alles van plastic is – inclusief de natuur. Audrey (stem van Taylor Swift) heeft gehoord dat er vroeger echte bomen bestonden en wil er dolgraag eentje zien. Dat is de perfecte kans voor buurjongen Ted (Zac Efron) om indruk op haar te maken. Om zijn plan te laten slagen moet hij op zoek naar het verhaal van het eigenwijze bosfiguurtje, de Lorax.

Recensie

In Nederland duurde het even voordat de boeken van Annie M.G. Schmidt werden verfilmd (daarna ging ’t aan de lopende band) en in Amerika zijn eindelijk de boeken van Dr. Seuss aan de beurt in de bioscoop. Na de speelfilms The Grinch (2000) en The Cat in the Hat (2003) hebben ze in Hollywood sinds Horton Hears a Who (2008) eindelijk door dat animatie hier het beste medium voor is. Hoe zouden de bomen in The Lorax anders zo suikerspin-pluizig kunnen zijn? Of de visjes zo parmantig door het bos kunnen dansen?

Alles is even lief, en zelfs de schurk zou je een aai over zijn bol willen geven. The Lorax is een film waar je helemaal blij van wordt, ook al ligt de milieu­boodschap er wel erg dik bovenop: als we niet oppassen, helpen we de natuur en daarmee onszelf naar de verdommenis.

Dr. Seus’s The Lorax zie je vanavond om 20:00 op SBS9.