Een latertje, maar een aanrader. Het maatschappelijk relevante en knap gemaakte District 9 zie je om 23:05 uur bij RTL 7.

Article continues after the ad

District 9

Als buitenaardse wezens een bezoekje brengen aan onze aarde zoeven ze meestal naar de VS. In District 9 blijven de aliens in een ruimteschip boven Johannesburg hangen. Ze worden geplaatst in het vluchtelingenkamp District 9. Een paar jaar later moet de bureaucraat Wikus van der Merwe hun herlocatie coördineren. Hierbij raakt hij besmet met een virus dat hem de hele situatie nog eens grondig doet overdenken. Heeft de mensheid het wel bij het rechte eind?

Cast & recensie

De Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp verraste vriend en vijand met het slimme District 9. Het is een briljante sciencefiction-film, die maatschappelijk relevant en technisch in orde is, maar ook uitblinkt met een flinke dosis overtuigende actie. De Zuid-Afrikaanse nieuwkomer Sharlto Copley werd in één klap wereldberoemd door zijn rol als hoofdpersoon Wikus. Andere rollen zijn voor Jason Cope, Nathalie Boltt en John Summer.

Veronica Magazine geeft District 9 vier sterren.