Clint Eastwood schittert als Harry Callahan, een agent die net zo meedogenloos is als de criminelen die hij opjaagt. Je ziet Dirty Harry vanavond om 22.35 uur op Veronica.

Article continues after the ad

Dirty Harry

In Dirty Harry is San Francisco in de greep van Scorpio. Deze sadistische crimineel schiet willekeurige voorbijgangers neer met een sluipschuttersgeweer en is de politie steeds te snel af. De moordenaar stuurt een brief naar de burgemeester en daarin eist hij een geldbedrag van 100.000 dollar om ervoor te zorgen dat er niet meer slachtoffers vallen. Wanneer de schietgrage rechercheur ‘Dirty’ Harry Callahan op de zaak wordt gezet, ontstaat een dodelijk kat-en-muisspel met als inzet het leven van de bewoners van San Francisco.

Cast en recensie

Clint Eastwood maakte van Dirty Harry een iconisch personage. De scène waarin hij een crimineel onder schot houdt en de legendarische woorden spreekt ‘I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five?’, werd gekopieerd (en geparodieerd) in talloze films en series. Voeg daarbij de intense actiescènes, sterke bijrollen en de funky soundtrack van Lalo Schifrin (Mission: Impossible), en je hebt een van de beste politiefilms van de vorige eeuw.

Veronica Magazine geeft Dirty Harry vijf sterren.