James Bond komt in de problemen in Noord-Korea en heeft de hulp van zijn Bondgirl nodig om de ontwikkeling van een superwapen te stoppen. Classic 007!

Article continues after the ad

Die Another Day

James Bond (Pierce Brosnan) heeft al heel wat sores op zijn bord gekregen, maar nu zit hij echt in de problemen. De geheime dienst verdenkt hem ervan een collega te hebben verraden en wil hem niet meer zien. James is echter op het spoor gekomen van een gevaarlijke crimineel en vertikt het om op zijn gat te zitten. Hij gaat erachteraan en het spoor leidt hem tot miljardair Gustav Graves (Toby Stephens) en de bevallige dame Jinx (Halle Berry), die allebei het nodige te verbergen hebben ...

Cast en recensie

Pierce Brosnan, Halle Berry en Toby Stephens noemden we al. Verder zie je Rosamund Pike als de mysterieuze Miranda Frost, Judi Dench als M, Samantha Bond als Moneypenny en Rick Yune als de verschrikkelijke Zao. Uit onze recensie: "Een typisch Bond-verhaal: een superschurk, een superwapen en een superplan. Tussen de spectaculaire actiescènes door duikt ook nog een spectaculaire Bondgirl op; Berry is net zo mooi als geëmancipeerd. De regisseur geeft de film een stoere smoel en gaat standvastig voor adrenalinepompende actie." Vier van de vijf sterren, om 20:00 uur op RTL 7!