Aangrijpend drama met Sean Penn en Susan Sarandon over de band die ontstaat tussen een non en de ter dood veroordeelde man die zij bezoekt. Je ziet de film vanavond om 21:15 bij Canvas.

Article continues after the ad

Waargebeurd verhaal

Zuster Helen Prejean, een non uit New Orleans, is de geestelijke raadsvrouw van Matthew Poncelet, een ter dood veroordeelde moordenaar die op zijn executie wacht. Het is haar opdracht om de ziel van Matthew te redden. Maar als ze haar weg probeert te vinden in het duistere doolhof van zijn ziel, komt ze zoveel haat tegen dat ze zich afvraagt hoe ver verlossing moet gaan. Kan ze de naderende executie zo lang uitstellen dat ze Matthew kan verlossen of vindt ze een waarheid die het geloof, de basis van haar leven, op zijn grondvesten zal doen schudden? 

Dit drama is gebaseerd op het waargebeurde verhaal dat Helen Prejean beschreef in haar gelijknamige boek. Voor haar vertolking van Helen won Susan Surandon in 1996 de Oscar voor Beste Actrice.

Recensie

De film is geen gemakzuchtig statement tegen de doodstraf, want in zijn debuut als regisseur geeft Tim Robbins ook de visie van de vaak op wraak beluste nabestaanden integer weer. Een moedige film, met subliem spel van de tweehoofdrolspelers, Sean Penn en Susan Sarandon.