Een stel grofgebekte, Rotterdamse automonteurs rent alsof het voortbestaan van hun garage ervan afhangt; dat is namelijk ook zo! De Marathon zie je vanavond om 20:30 uur, op RTL8.

Article continues after the ad

De Marathon

Gerard, Leo, Kees en Nico werken fijn samen in Gerards autogarage. Als de Belastingdienst achterstallig geld wil innen, bedenken de monteurs een slim plan. Het stel laat zich sponsoren tijdens de marathon van Rotterdam om de fiscus te betalen. Nu moeten de mannen ‘m alleen nog uit zien te lopen!

Cast & Recensie

De Marathon kent veel bekende Nederlandse acteurs. De ruwe monteurs worden gespeeld door Stefan de Walle, Martin van Waardenberg, Frank Lammers en Marcel Hensema. De ongelikte beren drijven hun collega/hardloopgoeroe Yoessouf (Mimoun Oaïssa) regelmatig tot wanhoop.

Het meest memorabel zijn de grove woordenwisselingen tussen de Rotterdammers, waarin de hand van cabaretier Van Waardenberg duidelijk te zien is. De Marathon zit boordevol humor en groot en klein leed. Ondanks de forse cast komen de elementen uitstekend tot hun recht.

Veronica Magazine geeft De Marathon vier sterren.