Rock-'n-roll, jeugdbendes, romantiek en Johnny Depp: de suikerzoete cultklassieker Cry-Baby zie je vanavond om 20:30 uur op Net5.

Article continues after the ad

Cry-Baby

Aan het begin van de jaren 50 hebben twee jeugdbendes uit Baltimore, de stoere Drapes en de kakkerige Squares, flinke mot met elkaar. Drape-leider Cry-Baby laat zijn oog op Square-lid Allison vallen en introduceert haar op een Drape-feest, dat in het honderd loopt. Toch wordt Allison langzaam maar zeker verleid door het wereldje van de rockabilly muziek, stoere jongens, snelle auto’s en dito vrouwen.

Cast & Recensie

De commotie in de film is, geheel in de stijl van cultheld John Waters, flink aangedikt. Dat het soms wat te veel wordt is een typisch kenmerk van de regisseur, die lak heeft aan conventies. Het flinterdunne Romeo en Julia-verhaaltje wordt regelmatig onderbroken door heerlijke rock-’n-rollmuziek. Cry-Baby is een soort suikerzoete film op steroïden, met een van de eerste grote rollen voor Johnny Depp als de patserige Cry-Baby. Allison wordt gespeeld door Amy Locane en ook Ricki Lake heeft een rolletje in de film.

Veronica Magazine geeft Cry-Baby vier sterren.