Het is bloedheet buiten, dus logisch dat wij de meest zomerse film uit het tv-aanbod van vanavond eruit hebben gepikt: de surffilm Chasing Mavericks!

Article continues after the ad

Chasing Mavericks

Surflegende Frosty (Gerard Butler) zegt met enige tegenzin toe om de jonge surfer Jay alle ‘ins en outs’ van het surfen te leren. Terwijl Jay tijdens het uitputtende trainingsregime van Frosty wordt klaargestoomd voor de hoogste golven, groeit de band tussen de jongen en zijn mentor. Beiden putten hieruit de kracht om met hun dagelijkse problemen om te gaan.

Frosty leert om een betere vader voor zijn kinderen te zijn en Jay krijgt de steun die hij thuis mist. Als Jay eindelijk de levensgevaarlijke golven van Mavericks in peddelt, worden alle voorbereidingen door de torenhoge muur van water weggespoeld en kan Frosty alleen maar bidden voor een goede afloop.

Cast & recensie

Chasing Mavericks is de surffilm waarbij hoofdrolspeler Gerard Butler een ernstig ongeluk kreeg op de set waardoor ie bijna verzoop. Gelukkig kwam het allemaal goed en leverde hij puik acteerwerk af. Naast Butler zijn ook onder anderen Johnny Weston, Elisabeth Shue en Abigail Spencer te zien. De scènes in de branding weten de kick van de reusachtige golven goed te vangen, Veronica Magazine beoordeelt deze film dan ook met drie sterren.

Je ziet Chasing Mavericks vanavond vanaf 20.30 uur op RTL 8.