Het biografische drama Charlie Wilson's War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van congreslid Wilson die met de grootse geheime CIA-operatie de geschiedenis van Afghanistan voorgoed veranderde.

Article continues after the ad

Charlie Wilson's War

Charlie Wilson financierde de moedjahedien in Afghanistan, die op dat moment verwikkeld waren in een bloedige oorlog met de Russische agressor. Samen met een society dame uit Houston (Julia Roberts) en een CIA-agent (Philip Seymour Hoffman) wist Wilson de balans door te laten slaan in het voordeel van de vrijheidsstrijders. Niet beseffend dat hij daarmee een toekomstige vijand van zijn eigen vaderland in de zadel hielp: de Taliban.

Cast & recensie

Tom Hanks vertolkt de rol van Charlie Wilson in dit drama uit 2007 en wordt vergezeld door toppers Julia Roberts en wijlen Philip Seymour Hoffman.

Het is even wennen aan Hanks met een Texaans accent en drank, drugs en vrouwen, maar dat komt snel goed. De reconstructie is boeiend én vermakelijk, omdat de toon licht is en de dialogen erg grappig zijn. Veronica Magazine beoordeelt deze film met vier sterren.

Je ziet Charlie Wilson's War om 20.30 uur op SBS9.