Eén van Woody Allens beste films Blue Jasmine, met een prachtige hoofdrol voor Cate Blanchett, zie je vanavond om 22.05 uur op Canvas!

Article continues after the ad

Blue Jasmine

Jasmine (Cate Blanchett) is de door champagne en antidepressiva benevelde vrouw van rijk zakenman Hal (Alec Baldwin), die in haar New Yorkse optrekje alles heeft wat haar hart kan begeren. Wanneer er aan het licht komt dat Hal er diverse duistere zaken op na houdt, ontstaat er een groot schandaal rondom het echtpaar, en raken zij in één klap al hun luxe en aanzien kwijt. Jasmine wordt gedwongen tot een teruggetrokken bestaan in San Francisco bij haar nuchtere, bescheiden zus Ginger (Sally Hawkins). Zij tracht Jasmine’s verknipte zelfbeeld wat bij te stellen door haar te stimuleren zelfstandig op zoek te gaan naar persoonlijk geluk en succes - een ambitieuze onderneming die het uiterste blijkt te vergen van beide zussen…

Cast & Recensie

Bij de jaarlijkse film van Woody Allen mag je sowieso rekenen op een vermakelijk anderhalf­uurtje, maar af en toe zit er een bij die wat extra’s heeft. In het geval van Blue Jasmine is dat een ­geniale rol van Cate Blanchett, die een knap staaltje acteren in het schemergebied tussen comedy en drama laat zien. Ze speelt een vrouw die er compleet doorheen zit en bijkomt bij haar ­armlastige zus thuis, nadat haar zwendelende man zelfmoord heeft gepleegd. Veronica Magazine geeft Blue Jasmine vier sterren.